Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bába, Dúla, Szülésznő képes leírás - Szülészet.tlap.hu
részletek »

Bába, Dúla, Szülésznő - Szülészet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szuleszet.tlap.hu » Bába, Dúla, Szülésznő
Keresés
Találatok száma - 10 db
Békés Emőke - dúla

Békés Emőke - dúla

Dúla, pszichopedagógus és három gyermek édesanyja vagyok. Egyéni konzultációk, segítő beszélgetések keretében kísérem a leendő anyákat és apákat a szülővé válás folyamatában a várandósság idején, a szülés alatt és után.

Busa Csilla - dúla

Busa Csilla - dúla

Tanulmányaim során megerősödött bennem az, hogy a szülés, születés, meghatározó élmény mind a mamának, mind a babának. Rácsodálkoztam arra, hogy mennyire hétköznapi csoda életünk ezen szakasza. Megerősödött bennem a hit, hogy ha hagynak, mi nők tudunk szülni. A testünk tud szülni. Így vagyunk megalkotva, gondosan megtervezve a Mindenható által. A fejünkben, lelkünkben kell rendet tenni, hogy ez meg is valósulhasson. Ezért lettem dúla, azaz segítő asszonytárs.

Holdudvar Bábaház

Holdudvar Bábaház

A Bábaház olyan független, nem-egészségügyi jellegű szolgálat, amely többek között a háborítatlan szülés, a női test-tudatosság, a harmonikus szexualitás, a lelki egészség, a spiritualitás, illetve az otthon- és közösségteremtés területein való kiteljesedésben segíti, kíséri a családokat. Hivatásunkban a holisztikus bábai modell alapelvei által vezérelve teljesítünk szolgálatot az élettani várandósság, szülés és gyermekágy időszaka alatt, illetve a gyermekvárási cikluson kívül is.

Szülészet magazin hírek
Levél a kisbabámtól
Levél a kisbabámtól Ti is úgy vagytok, hogy pocakosan azonnal mindent megvennétek a leendő kisbabátoknak? De tényleg mindenre szükség van? Vagy csak mi gondoljuk, hogy szüksége lesz babánknak rá? Vajon mit üzenne a kis pocaklakó odabentről? Kedves Anyukám és Apukám! Ugyan még nem ismerlek Titeket, csak a pocakon keresztül hallom hangotokat, de már most szeretnék elöljáróban pár szót...
Alapdarabok a kismama ruhatárában
Alapdarabok a kismama ruhatárában Eltérnek a vélemények és nézetek arról, hogy egy kismamának hogyan kell...
Csak egy rongyod van? Csinálj belőle százat!
Csak egy rongyod van? Csinálj belőle... Noha megint itt a tél és még csak Február eleje van, már guggolva is kibírjuk...
Lénárd Orsi - dúla

Lénárd Orsi - dúla

Háromgyermekes édesanya vagyok. Eredetileg némettanárnak, majd közgazdásznak tanultam, de végül mentálhigiénés segítő szakemberként a dúlaság lett a hivatásom. Mindig is érdeklődéssel fordultam a várandósság, a szülés-születés témája felé. A női test változásai, a benne fejlődő élet, a világrajövetel csodája lenyűgözött. A hozzám forduló édesanyákkal egyéni várandós-konzultáció keretein belül beszélgetek. Igény szerint ott vagyok a vajúdás és szülés óráiban, hogy érzelmi és fizikai támogatást nyújtsak a szülőpárnak. A kapcsolat szülés után, a gyermekágy idején is megmarad, számíthatnak rám szoptatással, babaápolással, szülővé válással kapcsolatos kérdésekben is.

Mák (Kozbi) Irén - dúla

Mák (Kozbi) Irén - dúla

Tanulmányaimat 2005-ban fejeztem be, de tudásomat folyamatosan bővítem a mozgásszervi betegségek területén, valamint a várandósság és az azt követő időszakot kísérő anatómiai változásokra, különös tekintettel annak az izomzatra és ízületekre gyakorolt hatásit, illetve a masszázs összefüggéseit. Dúlaként nem csak a várandósság idején, hanem a szülés alatt és a gyermekágyas időszakban is számíthatnak rám.

Nagy Zsuzsanna - dúla

Nagy Zsuzsanna - dúla

Kórházban is lehet háborítatlanul szülni. Ennek zálogát a megfelelő támogatásban és felkészülésben láttam, és látom a mai napig.Nagyon fontosnak tartom a folyamatos képzést, tanulást. Ezért tagja vagyok a 2009 tavaszán megalakult Békés Dúlakör ahol több dúlatársammal osztjuk meg egymással tapasztalatainkat, dolgozzuk fel a születéssel kapcsolatos témákat.

Novák Julianna dúla

Novák Julianna dúla

Az elmúlt évtizedek tapasztalatai hozták meg számomra a születés csodájának felismerését, és megismerését. Saját gyermekeim születésekor még nem voltam birtokában annak a természetes tudásnak, melynek segítségével a szülést a testem bölcsességére hallgatva élhettem volna át. Szeretném átadni a tapasztalatomat a hozzám fordulóknak, hogy teljes lélekkel átélhessék a szülővé válást, annak minden szépségével, a misztériumok megértésével. Mindenki magában kell, hogy eldöntse, számára a szülés, mely formája adja a legnagyobb teljességet, biztonságot, ha orvos áll mellette, vagy dúla. A kórház falain belül történő szülés, vagy a megszokott otthoni környezet dúla segítségével.

Seiler Tünde - dúla

Seiler Tünde - dúla

Pályámat pedagógusként kezdtem, 2 évig tanítottam, 11 évig óvónőként dolgoztam. Kislányom születése után kismama és baba-mama órákat kezdtem tartani, így kerültem közelebb a szülés, születés csodájához. Az évek folyamán egyre több és több kérdéssel, kéréssel fordultak hozzám a kismamák és anyukák, szerettem volna nekik pontosabb, hitelesebb válaszokat adni. Ezért lettem dúla. Dúlaként szülésfelkészítést, szüléskísérést és szülésélmény feldolgozást vállalok. Egyénileg és a pároddal együtt is felkereshetsz. Szeretném, ha minél több nő élné át boldogan várandósságát és háborítatlan, szép szülésélményben lenne része.

Szovátyné Kovács Katalin - dúla

Szovátyné Kovács Katalin - dúla

Szeretném, ha egyre több nő érezné magát csodálatosnak, szépnek, teljesnek. Egy jó szülésélmény ebben sokat segíthet. Dúlaként szeretném, ha a várandósok minél háborítatlanabbul szülhetnének- kórházban is. Ebben igyekszem fizikai és lelki támaszt nyújtani, a kismama igénye szerint. Szeretném, ha a szülés életük egyik legszebb élménye lenne és megtiszteltetésnek veszem, ha meginvitálnak és részese lehetek ennek a csodának.

Hirdetés
Zsuzsa dúla

Zsuzsa dúla

Az az álmom,hogy megismerhessék az asszonyok a biztonságos,nyugodt és elégedett szülés örömét Azért választottam ezt a gyönyörű hivatást, mert úgy gondolom, hogy mindenkinek szüksége van a lelki támogatásra, bíztatásra, amikor élete leggyönyörűbb életfeladatára vállalkozik. Mérhetetlen boldogság, amikor részese lehetek egy új élet születésének, a megszerzett tudásommal szolgálom az Édesanyát, és igényei szerint segítem őt. Vele lenni, támogatni, ez jelenti nekem a beteljesülést, ez az én utamat, és természeten a mentális boldogságomban én is gyarapodok és fejlődök által

Tuti menü